Sunday, May 26, 2013

Resident Evil (1) - Текстово помагало - JiLL VALENTINE - Training mode - (Tsolovvv, PS1)

Начална версия - 16, 09, 2012г.

герой - Jill Valentine, мод - Training

Въведение

Юли 1998 година. Гората в Raccoon City. Героите искат да намерят колегите си от Bravo team, които са мистериозно изчезнали. След като са заминали да разследват странните убийства на хора, които са били изядени. Намират хеликоптера им и биват нападнати от зомбирани кучета. По време на атаката Joseph умира. Героите бягат в близкото имение.
Имение / Mansion

Влизате в имението, ще се окаже, че Chris е изчезнал. Jill и Barry влизат в трапезарията да разследват странния шум, Wesker остава във фоайето. Влезте и екипирайте пистолета. Отидете до камината, Barry ще разследва кръвта, влезте в дясната врата. След което продължете към долния ъгъл. Убийте зомбито, което се храни с останките на Kenneth от S.T.A.R.S. Bravo Team. 4 - 5 патрона са достатъчни.   Вземете двата пълнителя от тялото на вашия колега.  Върнете се при Barry, зомбито ще Ви последва и той ще го убие. Връщате се във фоайето Wesker го няма. Barry ще Ви каже, да го потърсите във фоайето. Минете зад стълбите. Barry ще Ви каже да се разделите и Ви дава шперц (Lockpick). Влезте през синята врата.
Избутайте стълбите, така че да вземете картата за първи етаж на имението.


След което избутайте раклата, пречеща да влезете в левия коридор. Влезте, убийте зомбито, вземете мастилото (Ink Ribbon), върнете се, отключете и излезте през лявата врата. Преминете през Г - образния коридор, убийте двете кучета. Бутнете празните витрини и вземете пълнител от далечната.
Влезте в следващия коридор. Вземете зелена билка (Green herb). Първата стая е заключена, на бравата е изобразена броня (Armor). Втората е баня, в нея няма нищо, продължете до двете врати една срещу друга. Влезте през по малката, минете през междинната стаичка и влезте в стая подобна на хол. Вземете пушката от стената. Скобите, ще паднат на долу, това не трябва да ви притеснява в този мод. Излезте в междинната стая, тавана ще започне да се спуска. Не се тревожете, Barry ще дойде за да Ви спаси на време. Влезте във вратата срещу тази, в която бяхте в капан. Убийте двете зомбита и влезте в стаята в левия ъгъл. Убийте птиците и разгледайте снимките. Трябва да натиснете бутоните под тях за да отговарят на картината "From cradle to grave" ''от люлката до гроба''. Натиснете бутоните в последователност:
New born --> Infant --> Lively boy --> young man --> middle aged man --> old man --> end of life

Вземете плочата със звезда (star crest) и излезте. Влезте в синята врата, убийте зомбито. Минете под стълбите вземете билката ако имате място. Влезте във вратата под стълбите. Оставете ненужния инвентар и вземете химикала (Chemical). Върнете се по пътя, от който дойдохте, до мястото на което Barry намери кръвта. Във фоайето, ще го срещнете и ще Ви каже, че тук е доста опасно, трябва да си смените приоритетите. Трябва да намерите задна врата от която да избягате. Също ще Ви даде 12 киселинни гранати. Вземете емблемата (Emblem) над камината до кръвта, която изследваше Barry. Излезте в коридора, където е тялото на Kenneth. Тръгнете на горе по коридора и отключете цикламената врата в левия ъгъл. Влезте. Бутнете шкафа в десния ъгъл и вземете музикалните ноти с Лунната соната. Изпълнете я на пианото, ще се отвори тайна врата. Влезте и вземете златната емблема (Gold emblem), поставете дървената на нейно място за да отворите вратата. Върнете се и оставете златната емблема на мястото на дървената над камината в трапезарията. Часовника ще се премести, вземете Mansion key, дайте му проверка и го завъртете, ще видите, че на него е гравиран щит. Върнете се във фоайето, качете се на втория етаж и влезте през лявата врата. Убийте двете зомбита, минете от лявата страна и бутнете статуята със синия кристал през счупената ограда. Трябва да падне в трапезарията. Продължете през неизследваната врата. Влезте в коридора със зелени тапети, убийте двете зомбита и слезте по стълбите. Убийте или финтирайте зомбитата и влезте във врата под стълбите. Оставете ненужния инвентар, задължително оставете химикала. Вземете мастилото, при желание се запишете. Излезте и убийте зомбитата из П - образния коридор. Излезте през незаключената врата, убийте зомбито пред Вас и тръгнете в неговата посока.
Влезте във вратата в ъгъла. Стигнете до помпата без да доближавате растението от фонтана. Изсипете химикала и изчакайте растението да умре, вземете ключа (Armor key) и билките. Миксирайте билките и се върнете в стаята с инвентара за да оставите място. Отключете заключената стая в П - образния коридор с Armor Key. Вземи патрони и използвай шперц върху бюрото за да вземеш сачми за пушка. Счупената пушка не е необходима. Оставете ги в инвентара и се върнете в коридора преди растението. Тръгни в другата посока, убий зомбито пред нишата. В нишата има врата в която ще намерите статуя на лъв. Излете и влезте във вратата пред нея, използвай шперца. Вземи пълнителя на леглото. Заредете оръжие и бъдете в готовност. Като се опитате да вземете документа на нощното шкафче, гардероба зад Вас ще се отвори. Убийте зомбито и вземете сачмите. Вземете и документа. Превода ще намерите в графа документи. Излезте и отключете останалата врата. Излизате в коридора, в който е тялото на Keneth. Влезте в трапезарията и вземете синия кристал от счупената статуя. Върнете се и го поставете върху статуята на лъва, вземете плоча с вятър (Wind Crest). Върнете се в стаята с инвентара и оставете плочата и ненужните предмети, тя няма да ви трябва за сега. Върнете се във фоайето на втория етаж. Насочете се към източната неизследвана страна. Влезте във дясната врата. Минете през коридора и излезте през вратата пред която има кръв. Ще излезете на балкона и ще видите мъртвото тяло на Forest. Вземете базуката до него (Bazooka) и излезте без да разглеждате тялото. Влезте през лявата врата на източната страна на втория етаж на имението. Убийте зомбито и влезте в първата врата от дясно. Използвайте Armor key. Оставете двете растения и стигнете до Richard. Който ухапан от отровната змия Yawn. Jill ще каже, че ще му донесе серум за отровата. Върнете се до стаята с инвентарна кутия на първия етаж, западна страна.
Вземете серума и се върнете при Richard, пригответе се за битка, оставете място за двете билки. Имайте в предвид, че ако се моткате много Richard ще умре и сценария на завършване на играта, ще се промени. Върнете се при Richard и му дайде серума. Въпреки всичко той, ще умре. Ще ви даде радио. Влезте във врата зад него и врата пред вас, използвайте Shield Key и го изхвърлете след това, вече няма да ви е необходим. Влезте и се пригответе за битката със змията. Препоръчаната ми стратегия е да я финтирате в началото, вземете плочата с луната (Moon Crest), скрийте се зад барикадата и я стреляйте от безопасно място, като насочвате оръжието надолу.
Вижте колко амуниций са необходими за побеждаването и в графа противници. Ако змията Ви ухапе, след като я победите, вземете сачмите и плочата с луната и излезте. Jill ще припадне пред вратата. Barry ще влезе и ще я отведе на сигурно място в стаята с инвентара на първия етаж, западно крило. Върнете се пред стаята със змията, ако не Ви ухапе, вземете предметите и излезте. Продължете към дясната или лявата отбивка, според това от къде идвате и убийте зомбито. Влезте в крайната стая. Вземете пълнител и мастило и бутнете секцията в страни.
Ще намерите, червен шакф, но Jill ще каже, че е прекалено тъмно да види нещо. Излезте в главния коридор, след тялото на Richard. Влезте в зелената врата, използвайте Armor Key. Ако директно натиснете червеното копче от отворите на пода, ще излезе отровен газ. Поставете двете статуй на отворите и натиснете бутона. Вземете плоча със слънце (Sun Crest).
Излезте и продължете по коридора, влезте във вратата в дъното. Вземете документа Botany book "about medicinal herbs". Превода, ще намерите в графа документи. Отключете и излезте през неизследваната врата. Убийте двете зомбита. Слезте по стълбите до стая с  инвентар на първия етаж - източна страна. Оставете ненужния инвентар и се върнете на горния етаж. Влезте в първата неизследвана стая. Ще видите статив с препарирана еленова глава. Влезте в лявата стая. При желание вземете мастилото от бялата престилка. Натиснете бутона в стъклената изложба на насекоми и изпразнете аквариума. Бутнете акварума, към бюрото и секцията към освободения ъгъл.
Вземете експлозивните гранати от тайния шкаф. Вземете документа Researcher's will от бюрото. Превода му можете да видите от графа документи. Излезте и влезте в срещуположната стая. Вземете червена билка и пълнител от двете страни на леглата, вземете запалка от шкафа. Излезте от стаята и от тази с еленовата глава. Продължете на дясно, към неизследвания ъгъл, влезте във вратата. Вземете билката и използвайте запалката върху камината. Вземете карта на втория етаж на имението.  Върнете се до стаята в която Jill не можеше да види нищо до зоната с битката със змията. Запалете свещите на масата. Влезте в нишата и вземете киселинни патрони. Върнете се във фоайето на първия етаж, използвайте Armor key, за да отключите дясната врата. Влезте в първата стая вземете патрони и сачми от бюрото, убийте зомбито, влезте във втората стая убийте влачещото се зомби вземете двете билки. Върнете се във фоайето, отново влезте в лявата врата на източната страната на първия етаж. Минете стаята от която взехте карта за първия етаж и Г - образния коридор, в който убихте кучетата скачащи от прозорците. Влезте в зеления коридор и отключете вратата до вас, изхвърлете Armor key. При желание влезте, вътре ще намерите две кучета и шест зелени билки. Влезте през вратата, пред стаята от която Barry Ви спаси от падащия таван, след това през първата врата в дясно. Влезте в стая с инвентарна кутия на първия етаж - източно крило. Вземете четирите плочки. Влезте във вратата срещу тази със загадката с картините и гарваните, намира се в срещуположния ъгъл. Убийте кучето и поставете четирите плочи на таблото за задната врата. Излезте. Бутнете стълбите напред и към стилажа за да може да вземете четириъгълната манивела (Crank).
Излезте. Убийте двете кучета, вземете и миксирайте билки според празното място. Радиото ще изпиука изберете го от инвентара. Brad, пилота на хеликоптера с който трябва да се измъкнете, ще се опита да се свърже безуспешно, Излезте през големите врати. Използвайте четириъгълната манивела за да отворите изкуствения бент и да насочите водата надолу. Преминете камения мост и се спуснете с асансьора. Виждате как водата се стича надолу, убийте кучетата и влезте през металната врата. Преминете през камените коридори, при възможност вземете двете растения, убийте кучетата или преминете без да тичате край тях, шансът да Ви захапят е малък. Влизате в хижата.
Хижа / Dormitory
Влезте в хижата, при желание вземете двете сини билки. Бутнете статуята на демона върху дупката в пода по надолу по коридора, за да избегнете атаките от корените на огромното растение, обхождащо комплекса. 
Огледайте се, вижте три врати, първата с номер 001 над нея, срещу нея голяма дървена врата и червени врати в далечината. За сега оставете вратата зад дупката със статуята. Влезте в голямата дървена врата, вземете спрей и експлозивни гранати, при желание се запишете. Това е стая с инвентарна кутия в зоната, оставете ненужните предмети, включително манивелата.  Влезте във вратата с номер 001 над нея. Убийте двете зомбита, вземете сачмите, като отключите бюрото, вземете червената книга с празни листа (Red book / Blank book). Влезте в банята, източете мръсната вода от ваната и вземете ключа за контролната стая (C. room key). Върнете се и оставете книгата и ключа ( + ненужни предмети) в инвентарната кутия. Влезте в червената врата. Вземете патроните и при желание мастилото. Убийте двете тарантули, съветвам да ги финтирате или да ги убиете с киселинни гранати, защото малките досадни паяци, няма да излязат. Излезте и влезте във вратата зад демона. Тръгнете по коридора, в него има две врати едната е без инициали, другата с табела на която пише 002. Влезте през тази, на която не пише нищо, изтичайте до средния коридор, бързо вземете ключа за хижа 002 (Dormitory key /002 key) и излезте на бегом преди отровните пчели да са ви нападнали. Използвайте ключа на врата с надпис 002 и го хвърлете. При желание бутнете статуята на втория каменнен демон за да вземете трите билки.
Влезте в хижа 002, проверете банята, убийте зомбито и вземете патрони. Влезте в стаята, вземете карта на зоната, вземете сачми от заключения шкаф и документа описващ гигантското растени (Plant 42 Report), превода, ще намерите в графа документи. Избутайте шкафовете така, че да получите достъп до скритите стълби. Върнете се и вземете C.Room Key, ако не е във Вас.
Слезте по стълбите, бутнете втория и третия сандък във водата.
Върнете се и бутнете първия сандък първо нагоре към входа, после до отресщната стена, надолу по стената до край и после във водата.
Преминете през импровизирания мост, вземете двете билки и влезте в наводненото мазе. Тръгнете надясно, отминете първата врата, гледайте рекламата на приближаващите акули. Бързо се отправете към двете врати. Отключете лявата със C. Room key, изхвърлете ключа. Влезте през вратата преди акулите да стигнат до вас. Изпуснете нивото на водата и натиснете червения бутон на една от страните. Влезте в дясната врата. Вземете два пълнителя, две кутии със сачми и Dormitory key / 003 key. Вече е безопасно да се мине покрай акулите. Не е необходимо да хабите амуниций. Върнете се в зоната на пчелите и влезте в хижа 003, изхвълете ключа. Влезте в тоалетната, убийте зомбито и вземете огнени гранати (Flame rounds). Влезте в хижата, отключете бюрото и при желание вземете мастилото. Вземете документа "V - Jolt Report". Превода, ще намерите в графа документи. Излезте от стаята и намерете отсрещната врата с панел с бутони. Вкарайте код: 3, 4, 5 на панела и влезте. (Забравих да спомена, кода може да намерите от залата с отровните тарантули и билярдната маса, всеки една от страните и разположението на щеките, ще ви даде цифра :) Трябват ви минимум 4 свободни слота, ако нямате се върнете до инвентарната кутия и освободете място. Влезте вземете четирите празни буркана и пригответе V - Jolt. От шкафовете, ще намерите UMB №2 и 4. Водата от чешмата играе ролята на UMB №1. Ето как:

UMB №2 + ВОДА = NP - 003
UMB №2 + UMB №4 = Yellow 6
UMB №4 + NP - 003 = UMB №7
Yellow 6 + UMB №7 = UMB №13
UMB №2 + ВОДА = NP - 003
UMB №13 + NP - 003 = UMB №16 --> V - Jolt.


Слезте в мазето в зоната със счупения резервоар, при акулите. Влезте във неизследваната стая с корените на растение 42. Използвайте V - Jolt за да унищожите корените. Върнете се и оставете празните буркани в инвентарната кутия. Вземете силно оръжие и медицина, вземете и червената книга с празни страници и влезте в хижа 003. Сложете червена книга в празното място, което се освободи от доклада за V - Jolt. Влезте в тайната врата и убийте растение 42. Вземете ключ със шлем (Mansion Key / Helmet key) от камината и излезте.
*Ако не изгорите корените на растението с V - jolt, тоест изобщо не ви се занимава да го приготвяте. Може просто да влезете и да го убиете. Евентурално то ще хване Джил и Бари, ще влезе с огнехвъргачка (Flame Thrower), за да я спаси. По този начин, ще спестите време и това няма да се отрази на завършека на играта. И все пак препоръчвам, да си го направите, както си го пише по книгите :D На по висока трудност Бари, няма да дойде а растението просто ще се регенерира, след като бъде убито :)

На път за инвентарната кутия, ще срещнете Wesker, ще Ви каже, че е изчезнал за да се спаси от съществата. Също така, че има много затворени стаи из имението, които трябва да се разследват. Подредете си инвентара и вземете по - силно оръжие, тъй като враговете в имението са по силни. Насочете се към имението, по пътя Brad, ще се опита отново да се свърже с Вас, но радиото е счупено.

Имение 2 / Mansion 2
Влезте в именирто от задната врата, гледайте рекламата на приближаващия Hunter и го убийте. Точно до Вас е първата от три стаи, заключени с Helmet key. Използвайте ключа и влезте. Намерете ключа за включване на осветлението на бюрото. Вземете магнум патроните от бюрото и червената книга от шкафа на излизане (Doom book 1). Използвайте команда Check на книгата, завъртете я така, че часта със страниците да е към вас, натиснете екшън бутона за да разтворите секретното отделение на книгата и вземете медал с орел (Eagle medal).
Насочете се към ъгловите стълби на втория етаж - западно крило. Внимавайте за опасни противници. Една от вратите до стълбите, ще иска код, тази врата не Ви касае, влезте в другата, като използвате Helmet key. Влезте в стаят вземете документ "Заповеди" (Orders), превода, ще намерите в графа документи. Вземете сачми и патрони за Magnum. Бутнете стълбите пред камината над главата на лоса. Изключете осветлението на стаята от ключа до вратата. Качете се по стълбите и вземете червения скъпоценен камък от очната ябълка на лоса.
Отидете в стаичката със каменната статуя на лъва, на първия етаж. Сложете червения скъпоценен камък в незаетата очна ябълка. Вземете магнума Colt Python. Тръгнете към стая с инвентарна кутия на първи етаж - източно крило. Вижте бележката на стената от Barry, който пише, че в нея е оставил амуниций. Влезте и вземете спрей за първа помощ, сачми и киселинни гранати. Запишете се, излекувайте се ако е необходимо, вземете допълнителна медицина и силно оръжие. Качете се на втория етаж, влезте в стаята в далечния ъгъл от която взехте карта за втория етаж. Отключете вратата с Helmet key и го хвърлете. Влезте в новата стая и докоснете пианото. Победете змията Yawn. Изследвайте дупката в земята, Barry ще дойде и ще Ви спусне с въже. Въжето ще падне и той ще иде за друго. Тук е втория момент в който можете да определите как да завърши играта. Може да изчакате Barry с второ въже за да Ви искара или изчучете гроба до вас, натиснете бутона и влезте през отвора на подместената плоча.
 Аз лично, ще изчакам Barry да се върне. Вземете кода от Barry и се насочете до горе описаната врата с код до тази от която взехте червен скъпоценен камък. Влезте във вратата, като използвате паролата, която Barry Ви даде. Убийте зомбитата в синия коридор и вземете билките. Продължете в следващия коридор убийте зомбитата. Влезте в първата врата и вземете акумулатор и при желание два броя експлозивни гранати. Отминете асансьора, вземете билка от нишата до него и влезте в следващата синя врата за библиотеката. Убийте зомбито и отключете малкото бюро в ъгъла за да вземете магнум патрони. Минете зад първата витрина от дясната страна. Бутнете лавицата на дясната стена нагоре за да намерите тайна врата.
Влезте при желание вземете патрони и мастило. Погледнете през прозореца, вижте пистата за хеликоптер, Jill, ще каже, че може да се свърже с останалите от там. Излезте минете зад предната витрина в библиотеката, убийте зомбито и вземете документа с изрезки (Scrapbook), превода, ще намерите в графа документи. Влезте през новата врата. Минете зад витрините, пуснете лампата и използвайте интуйцията си за да наместите статуята на светналото място.
Вземете MO Disc. Излезте от библиотеката и слезте с асансьора. Убийте зомбито в краката Ви. Минете през кухнята, гледайте рекламата със слизащото зомби. Убийте го и следвайте пътя от който то слезе за да излезете на познато място. Вземете акумулатора и четириъгълната манивела и излезте в двора на имението, през задната врата. Минете през моста и слезте с асансьора, вместо да се насочите към хижите, сложете акумулаторната батерия в кухината за да задвижите втория асансьор. Качете се с него, върнете се на моста и вдигнете нивото на водата с четириъгълната манивела, така че да се покрие с вода. Използвайте асансьора, който задействахте с батерията за да се върнете на долното ниво (не забравяйте да вземете картата на градината на стената ако не сте), ще забележите, че там където преди се стичаше водата са се открили стълби, слезте по тях.

Двор / Court yard

Влезте в първата врата до героинята. Бари ще се появи и ще каже, че му се е сторило, че чува човешки глас, ще Ви пита дали искате да идете да проверите с него. От избора Ви, ще зависи завършека на играта. Продължаваме помагалото, като отиваме с него. Избираме отговор НЕ, на въпроса дали той да провери първи. Влезте в дясната врата от переспективата от която влезе Джил. Подминете следващата, докато не стигнете до място с огромна оградена дупка, при желание вземете експлозивните гранати и спрея за първа помощ от машината срещу нея. Върнете се и влезте в подминатата врата. Ще Ви нападне хънтър и Бари, ще го убие. Влезте и говорете с ранения капитан на S.T.A.R.S Bravo team. Ще каже, че в S.T.A.R.S има предател, след което ще бъде убит от неизвестен извършител, който ще избяга. Проверете тялото му и при желание вземете пълнител за пистолет. Barry ще остане да разследва, помоща му спира до тук, минете зад ъгъла до мястото от което се чу изстрела, ще намерите шестоъгълна манивела (Crank / Hex. Crank).
Излезте до стълбата от която слезнахте в зоната и продължете напред, ще видите врата и голяма дупка пред нея, използвайте шестоъгълната манивела, на слота в ляво докато не си направите пътека. 
Влезте във вратата, до Вас има табло с две куки, подобно на това от което взехте пушката в имението, то не Ви касае в този мод и с този герои, завийте в дясно в негова посока. Доближете се плътно до канарата и тръгнете със спринт на долу, тя ще се търколи към  Вас, скрийте се в пролуката на вратата през която влезнахте, ако продължите надолу сте мъртви. Идете на мястото на което беше канарата и вземете огнени гранати, като ви скочи хънтъра, най - добре се скрийте в нишата от която ги взхете и го чакайте да се покаже, тъй като нивото на пода не е с благоприятен наклон за Вас и ще е трудно да го убиете. Преминете през вратата, която се откри зад разбитата канара. Така тук може да се изправите срещу Black tiger или да вземете ножа от един от ъглите (или ако носите своя) и да започнете да кълцате мрежата с която е препречила срещуположната врата, дори и да Ви отрови не се стрескайте ;) Излезте и се насочете наляво от переспективата на героинята за да влезете в стаята с инвентарна кутия, използвайте синьото разтение, ако имате нужда. Вземете спрея, подгответе се, като оставите шестоъгълната манивела във Вас и вземете медала с инкрустиран орел, излезте и преминете през неизследваната врата.
Тръгнете на горе за да намерите втория медал с инкрустация, който ще Ви е необходим. Използвайте манивелата, докато не преместите пролуката на лявата стена. Отидете до канарата и след като Ви подгони избягайте на спринт в пролуката.
Зад нейното място, ще намерите карта на нивото и втори MO Disk. Отново влезте в пролуката и ново откритата врата. Ще забележите, че като стъпите на плочата на пода се отваря отделение на стената в което се намира втория том на книгата Doom book. Когато тежеста се премести, капака се отваря. Трябва да преместите статуята в ъгъла върху плочата, това става като с помоща на манивелата преместите статуята напред, чрез излизащата част.

Вземете книгата и я отворете за да вземете медал с инкрустиран вълк. Върнете се до неизследваното разклонение за да стигнете до кладенеца, поставете двата медала  от двете му страни за да го отворите, продължете с асансьора. (В зоната има две зелени и две сини растения) 


Лаборатория / Laboratory

Навлизаме в последната част на играта а имено лабораторията или по скоро секретната лаборатория на Umbrela. Слезте на ниво b1, пред вас, ще видите врата на която пише че се отваря само при спешни случаи или на енглиш Emergency exit :P Тъй сега слезте по стълбите в импровизираната инвентарна стаичка и се пригответе. Ако имате повече място вземете двата MO диска, ако ли не ще се връщате :P Излезте през вратата, намирате се на ниво b2, убийте двете зомбита и вземете разстенията, тук се намира само заключената Visual data room или прожекционна стая. Слезте по стълбите и влезте през вратата до вас в дясно (за героинята), след което през вратата в ляво от переспективата на героинята. Светнете лампата и вземете документа от бюрото, превода, ще намерите в графа документи. Вземете растението и пълнителя за пистолет от сандъка ако ви е нужен. Разгледайте йероглифите на картината на стената, ако избутате шкафа на стената ще намерите ключ, пуснете го за да пуснете ултравиолетово осветление и разгледайте картината отново, сигурен съм, че ако сте прочели документа, който взехте последно, сами ще намерите скритата парола на картината :P:P Излезте от стаята и се върнете до стълбите, този път тръгнете на ляво, в дъното влезте през вратата за малката лаборатория. Ако се наложи убийте някое зомби по пътя, тези зомбита са малко по издръжлицви от тези в имението на тази трудност няма да ви застрашат. Влезте диапозитивите (Slides) от земята и включете компютъра, време е да отворите заключените врати :) Нека видим, кой е чек превода на доумента, тук няма да ви помагам, отключете вратите сами ... :P .... И все пак, за който се затруднява, въведете пароли: John и Ada и накрая криптираната парола MOLE. И тъй като съм доста добър, въпреки че съм сигурен, че повечето от вас са се досетили сами, ще ви  покажа как се намира паролата, по начин за да го разберете.
!Незабравяйте да отключите вратите на нива b2 и B3! Качете се на ниво b2 и вземете третия MO диск, от масата до бюрото на прожекционната (Visual data room) , след което влезте в нея. Вземете документа за системата за сигурноста от лавицата в дясно и го прочетете, превода, ще намерите в графа документи. На срещуположната страна, ще намерите бутон, натиснете го и един от стълбовете, ще се отмести.
Вземете ключа (Lab Key / Power Room key) за енергийната стая. Използвайте диапозитивъте (Slides) на прожектора за да видите малко любопитна информация. Слезте на ниво b3 и използвайте ключа за да отворите енергийната стая, след което го изхвърлете.
След като влезете, влезте през първата врата в ляво от переспективата на героинята, ще намерите амуниций за пушка и червено растение. Поставете двата сандъка върху вентилационите отвори на пода, след което стълбите по средата за да натиснете червения бутон, по този начин спирате нахлуването на отровен газ в стаята, влезте в моргата през пролуката.
 Вземете патроните за магнум и използвайте един от MO дисковете за да вземете втория код за стаята с тройна защита (Превода на документа, ще намерите в графа документи). (Ако диска не е във Вас идете и го вземете, за да вземете този код, важно е!) Излезте от вратата, озовавате се на познато място, влезте пак в енергийната стая. По скоро може да го наречем енергийно крило. Отминете познатата врата и убийте зомбито пред вас, сега на този разклон на ляво може да се насочите към асансьора, който не е активен в момента, срещу вас е стаята с инвентарна кутия и на дясно самите енергийни складове. Влезте в стаята с инвентарна кутия. Вземете огнените гранати и двете растения. Подгответе се на воля, и вземете един MO диск с Вас. Препоръчвам Magnum за основно оръжия. Излезте и влезте в енергийните помещения. Убийте двете химери и тръгнете първо по дясното разклонение за да задействате енергията в някои от секторите, после се върнете по централното или лявото и влезте през вратата. Убийте трите химери и използвайте един от MO дисковете за да вземете още един пропуск за вратата с тройна защита. Превода ще намерите в графа документи.
Влезте през вратата в неизследваната отбивка. В това помещение се намират захранването за асансьора, което вие трябва да активирате сега и системата за само унищожение на комплекса, която не ви е необходима на тази трудност, върнете се до стаята с инвентарна кутия и си вземете по сериозно оръжие, след което се насочете към асансьора и цъкнете на бутона до него. тук, няма да разкривам историята за да не развалям изненадата ако четете преди да играете. След като получите активност, победете Тайрънт и цъкнете на Бари да се свести, като тръгнете да излизате системата за само унищожение, ще бъде задействана знаете от кой. Влезте в инвентарната стая и вземете най - силните си оръжия, няколко зареждащи предмета и последния MO диск. Насочете се към стаята с ултравиолетовото осветление от която взехте кода MOLE, до нея ще видите две врати, едната е стаята с тройна защита, влезте в другата неизследвана :) (По пътя внимавайте за атаките на химерите) Убийте четирите зомбита и вземете факса от стената и използвайте последния MO диск, на терминала, преводите ще намерите в графа документи. Излезте и вкарайте пропуските в терминала на вратата с тройна защита, влезте във затвора и воала изненада Chris е жив. Доберете се до инвентарната кутия на b2, пригответе се за люта битка, като оставите едно свободно място :) Продължете по стълбите с Крис и Бари и влезте през голямата врата до стълбата, това е авариен изход и път към площадката за кацане на хеликоптер. По пътя Брат ще се опита да се свърже пак, вземете втория акумулатор и го поставете в асансьора от тук натам имате 3 минути да завършите играта :) Бари и Крис, ще се правят на герои с прииждащите зомбита, излезте от асансьора и вземете сигналната ракета от малкото сандъче, използвайте я от средата на площадката за кацане. Тайрънта ще се появи, стреляйте го, докато Брат не ви пусне ракотомета... Използвайте го!
!!!!!!!!!!!!!! Честито превъртяхте играта :):) !!!!!!!!!!!!!!!

За да си увековеча играта докато изготвях помагалото, на шега ще постна резултата. И за да се оправдая, ще кажа, че времето си течеше докато превеждах документите и снимах :P
















No comments:

Post a Comment

Leave a comment