Wednesday, May 15, 2013

Spyro the Dragon - Помагало - PS1 (Tsolovvv)

15.04.2013

Здравейте приятели,  чудите се какво писмено помагало може да се изготви за jump and run игра като Spryro the dragon?! Ами и аз се чудя същото, мисля да я поцъкам набързо за разнообразие и помежду другото да опиша ако има нещо по - трудно за намиране или постигане из някои от нивата. С други думи ТОВА НЕ Е детайлно помагало на играта. Няма как да опиша мястото на всеки скъпоценен камък :) Идеята на помагалото по скоро е, след като вече сте изиграли нивото, ако се затруднявате да намерите или направите нещо в него, да се консултирате. От всяко ниво (поне в което има) съм описал по трудните за постигане неща. Да започваме :P


ИСТОРИЯ
IN THE WORLD OF DRAGONS (В света на драконите). Историята започва с интервю на незнаен дракон, който споменава, че всичко е мирно из петте царства и драконите са събрали доста скъпоценни камъни. Друг дракон обявява, че Насти Нурк не е заплаха за драконите и това амбицира злия герой да им докаже, че не е така. Той превръща драконите в кристални фигури и идва ваш ред със Спайро да ги освободите и да намерите съкровищата им.


ARTISANS WORLD

           I. HOME
Тук всичко е ясно и елементарно, съберете кристалите и драконите. Може би единственото по трудно нещо за откриване е нивото Sunny Flight. За да добиете достъп до него стъпете на петте кръгли камъка до водопада :)




          II. STONE HILL
Като съберете всичко видимо се качете на кулата с повдигащия прашец и се ориентирайте по червените кристали за да се приземите на горната част на картата.
Съберете всичко видимо в областа и хванете синия крадец с яйцето (Blue thief). Намерете мястото от което може да скочите до плажа.
На плажа, ще намерите тайна пещера от която съберете всичко и вземете ключа за кутията от кладенеца от централната площадка :)

          III. DARK HOLLOW
Напълно праволинейно ниво :) Използвайте интуицията си и ще се справите :) НО НАЙ – ВАЖНОТО тук е да запалите двете малки клади (купчинки) сухи дърва иначе голямата драконова глава в света Artisans, няма да се отвори (нивото Toasty).

         IV. TOWN SQUARE
Вземете всичко видимо, след което намерете съмнителната платформа без явно предназначение малко над нивото на по ниския фонтан и полетете надясно зад стената към фонтана за да достигнете най - високата платформа с BLUE THIEF, дракон и останалите скъпоценности.
        V. TOASTY

*Ако не можете да намерите нивото, проверете по горе в часта за ниво, Dark hollow.

Тук всичко е ясно :) Само внимавайте за скачащите кучета, горете и бягайте за да избегнете атаките им, след което ги до унищожавайте:)

       VI. SUNNY FLIGHT

Тук ще направите доста опита докато не свикнете с контрола на героя :) Използвайте ловките си пръси и се старайте да не псувате много.
Ако сте минали всички нива, намерете човека с големия балон в HOME, за да ви откара в следващия свят.

PEACE KEEPERS


                I.   HOME
Използвайте пленените оръдия за да счупите бронираните кутий и стреляйте в голямата червена мишена.

 


                 II. DRY CANYON
Качете се на платформата на дракона Boris, този който ви казва, че каньона, ще възнагради драконите които умеят да се реят. Прехвърчете до далечната тераса зад него.
От другата страна на прохода, ще се озовете на друга тераса :) Полетете наляво до стената към мъртвия завой без видимост за да достигнете до най - трудно достигащата се точка на нивото :)

             III. CLIFF TOWN
До зоната отвъд реката може да стигнете от най - високата част на постройката с дървените мостчета.
От задната страна на стартиращата сграда също има награди :)

                   IV. NIGHT FLIGHT
Просто следвайте реда на събираемост: червени кръгове, ковчежета, арки и фенери. Следвайте стрелките на феите и след 1000 опита може и да успеете :D
                   V. ICE CAVERN
Нивото е праволинейно и мисля, че всеки един от Вас ще се справи. Единственото нещо, което може да ви помогне е да Ви кажа, как се взимат платформата на която се виждат три живота, но няма как да се качите на нея. Върнете се до началната позиция от която старирате нивото (или може да започнете с това:) И се качете на издадената платформа пред нея. Полетете надясно към мъртвия ъгъл и се приземете за да вземете животите :)

                VI. DOCTOR SHEMP
Елементарно ниво :) И Боса е лесен, трябва да го изгорите три пъти: първият го примамете като се качите на платформата му и веднага слезте, след което се качете веднага и го изгорете от зад. Втория път директно го атакувайте и при завъртането му уцелете мига за да му палнете задника. Третия път, прескочете атаката с пръчката му и процедирайте по същия начин :)
* Взимайте балона за следващия свят :)

MAGIC CRAFTERS

             I. HOME
В това ниво ще срещнете за първи път SUPER CHARGE пътеките, с които може да направите по голяма засилка. Общо взето с тях ще можете да чупите по твърди мишени (използвайте я за да счупите металната затворена кутия надолу по коридорите:) и ако има рампа да я използвате за да се изтреляте на по далечно разстояние :)
Заключеното ковчеже, ще намерите като прелетите надясно към мъртвия ъгъл от платформата на нивото HIGH CAVES към водопада :)


                  II. ALPINE RIDGE
Нивото е елементарно. Като се качите до последната платформа с портала за връщане в къщи, прелетете до трите скали с фойерверки и пещерата до тях :)

                 III. HIGH CAVES
Тук по - трудничко може би ще ви бъде с паяците които са напълно бронирани. Стигнете до super charge пътеката и се засилете за да убиете първите 3 паяка. Има още два, три които няма как да се убият чрез super charge тъй като трябва да се качите по стълби. Финтирайте ги и стигнете до феята която ви целува и ставате червен, сега може да убиете останалите паяци с огън :)
Другото което може да Ви затрудни е да свикнете да скачате от рампа със super charge, по добре е да се научите от сега тъй като феите ще ви спасяват а вярвайте ми по напред в играта няма да има феи и ще има далеч по - трудни места за подобни маневри :)
Засилете се и точно от ръба на рампата натиснете бутона за скок без да пускате този за засилка :) По този начин, ще успеете да достигнете двете пещери пред рампата :)
За да достигнете платформата в дясно от пещерите, се засилете от рампата, скочете от ръба и когато достигнете максималната висока точка на полета, пуснете и задръжте бутона за летене за да глайднете (реете) без проблем :)
Синия крадец на тази платформа обикаля около малко кръгло басейнче, не го гонете а го изпържете с един два скока на пряко, ще жертвате няколко цвята на sparx, но ще е заслужено :)

                 IV. WIZARD PEAK
Тук има няколко неща с които може да се затрудните да започнем със super charge пътеките. Пред дракона Jarvis, ще намерите първата пътека и веднага след нея в ляво на долу е другата, ще нарека тези пътеки ДВЕТЕ ПЪТЕКИ за ориентир,
тъй като трябва да се използват заедно за да успеете да вземете две от по трудните неща.
Първото място е като се засилите по ДВЕТЕ ПЪТЕКИ и скочите от ръба на зелената super charge пътека, непосредствено пред тях, използвайки наклонения и ръб за рампа. Много е важно да уцелите момента да направите скока точно от ръба, натиснете бутона за скок, докато задържате този за засилка, точно на ръба :) На платформата, ще намерите син крадец и съкровища :)
Другото място е като използвате отново ДВЕТЕ ПЪТЕКИ, но този път завиете надясно, счупете заключената метална кутия и влезте в тунелчето зад нея, в края му има друга рампа, използвайте я за да достигнете желанатите три платформи :)
Намерете мястото от което стартирате нивото и скочете на перваза на голямата сграда защото се пропуска лесно :)

 
Оглеждайте се за тераси, до които трябва да се докопате за да съберете всички скъпоценности от противниците :)

             V. BLOWHARD
Нивото е супер лесно и елементарно, използвайте интуицията си :) Ако случайно стане някакъв бъг в нивото, излезте и влезте пак :) Понякога се случва Blowhard да не се появява след първия удар след него :) Тактиката срещу него е ясна, скачате срещу него за да избегнете атаката му и пържите :P        

                 VI. CRYSTAL FLIGHT
Бих казал, че е по лесно от останалите нива с летене, следвайте последователноста: кръгове, арки, самолети и ковчежета :)

* Ако следите помагалото или просто сте събрали абсолютно всичко до тук, би трябвало да сте събрали всичките яйца :) Вземете балона и смело към другия свят :)

BEAST MAKERS

                   I. HOME
И тук нямам с какво да ви помогна, минава се с вързани очи :P

                  II. TERRACE VILLAGE
Качете се до най - високата точка на нивото и полетете с ляв завой зад сградата с платформата за връщане в къщи за да оберете съкровищата от таваните в началото на нивото :)
                  III. MISTY BOG
Нивото е доста лесно, общо взето събирате всичко от двете разсклонения и от най - високата последна платформа на която е изхода от нивото се качвате на сградата със стъпаловидна конструкция, която се явява и най - високата точка в нивото, от нея прелетете до скъпоценностите които блещукат в началото на нивото :)

                  VI. TREE TOPS
Това е нивото :D Объркана работа, като за начало като стигнете първата навита super charge пътека (пред която се появява червения крадец), вместо да скачате от ръба в пещерата от среща, скочете на платформата в дясно, следвайте навития път, докато не стигнете втората super charge пътека. Скочете от ръба и за да стигнете червения крадец. Запомнете, че темпото ви не трябва да спада, замисъла е да използвате засилката от две super charge пътеки :)
Със зеления крадец нещата са малко по трудни. Трябва да минете през няколко super charge пътеки и да сте осъвършенставли глайдването :) Самия зелен крадец може да видите в самото начало на нивото, последвайте го бързо за да разучите пътя му. Засилете се по първата зелена super charge пътека, след което на следващата платформа скочете от левия разклон на дясно за да използвате засилката на следващата super charge пътека. В края и скочите отново на дясно с остър завой към следващата super charge пътека, като този път тичайте срещу стрелките и :) От края и отново скок в дясно към зелената платформа от която ще скочите на платформата на която се крие крадеца, като във връхната част на последния скок, пуснете бутона за скок и го задръжте за глайдване защото има голяма вероятност да забиете чело в небитието :) Пфиууу дано сте разбрали, ако го следвате от близко разстояние, ще разберете за какво ви говоря :) Ето и снимки за всеки случай :)
                  V. WILD FLIGHT

Тука е псуването пиленца :D Следвайте ковчежетата оставете първото най - долу, за на връщане. После цъкнете самолетите, като те се въртят в два кръга, гледайте да ги пресрещате с гонене няма да стане :) На връщане цъкнете последното ковчеже. За арките и лодките използвайте интуициите си :P

                 IV. METAL HEAD

Леко ниво, като изключим една от самотните платформи точно до изхода на нивото, която ми изяде нервите :) Ще се оправите скача се от определено място точно от ръба :) Оглеждайте се за счупени канални рештки ниско в канала
и всичко ще бъде наред :)

DREAM WEAVERS WORLD

                   I. HOME

В началото на нивото до входа за Haunted towers , ще срещнете човече което като ударите ще се превърне в тикатакащ часовник. Не може да бъде убито не се мъчете, замисъла е да се качите на въртящата се платформа, която ще се намали, докато часовника тиктака :)
Убийте пича с оръдието, който си играе с ръста на противниците. Използвайте същото оръдие за да смалите двата неразрушими пича, които препречват стълбите :) Мисля, че могат да се смалят само един по един, поне при мен бе така :)

С двата пича, които стават на цъкащи часовници, замисъла е същия, биете едновремено и се качвате на повдигнатите платформи :)

                  II. DARK PASSAGE

НЕКА БЪДЕ СВЕТЛИНА :D
Като стигнете платформата за изход от нивото, гледайте в долния десен ъгъл към бронираното ковчеже ;)


                      III. LOFTY CASTLE
Като се доберете до super charge пътеката, скочете в дясната част на отресщното кръгово движение, за да тръгнете на ляво (трябва да се предвижите от дясно на ляво), от ръба на рампата скочете за желаната платформа :)
                      IV. HAUNTED TOWERS
В началото засилете само напред, докато не стигнете до целуващата фея, след това окосете броните :P Не забравяйте, че след целувката можете да счупите и бронираната врата зад един от бронираните рицари :)
В нивото има доста феи, като целувката от най - трудно намиращата се ще ви даде червен цвят през цялото време :)
Ето и най - трудната част в нивото, засилете се по super charge пътеката и излезте до платформата с малко кръгло поточе, скочете от левия и ъгъл и ще се озовете до познато място от началото на нивото, ако не се лъжа имаше бронирана врата, на която имаше брониран рицар, после платформа като рампа и отгоре син маг :) Разбира се трябва да сте под засилката на super charge пътеката дотук. Използвайте наклонената платформа, като рампа и скочете наляво, като в най - високата част на скока, пуснете бутона за скок и го задръжте за да достигнете до необходимото място, ето и снимки за които не са ме разбрали :)
Още не е свършило :P По някое време, ще стигнете до извито нагоре стълбище с бронирани рицари по стълбите. Единственият начин да минете покрай тях е да изпреварите зеления прашец, който ги съживява, трябва да сте невероятно бързи за да се изнижете покрай тях :) Зад тях, ще намерите феята чиято целувка държи непрекъснато, така, че на връщане ще се справите с тях :)

                        V. JACQUES
Нивото се минава на един дъх, всичко е елементарно. Гоните гада до последно :) Ключа за бронираното сандъче е до двойно вдигащите се кръгли платформи :)

                       IV. ICY FLIGHT
Пак едно и също... псуване... оправяйте се, не сте малки :P
* Взимайте балона за последния свят :)

GNASTY'S WORLD

                          I. GNORC GNEXUS
В началото можеш да събереш само 75 от 200 скъпоценности :) Като отворите Twilight harbor, ще намерите още 50 :) Последните скъпоценни камъни, ще намерите, като отворите нивото на Gansty Gnorc.

                        II. GNORC COVE
Много леко и много зарибително ниво, няма с какво да ви помогна, освен задължително да излезете от нивото от RETURN HOME, иначе няма да ви се отвори друго ниво :)

                      III. TWILIGHT HARBOR
Мисля, че всеки ще се сети, но все пак. На мястото с двете манивели и вдигащия се мост. Използвайте super charge пътеката със спуснат мост за да счупите бронираното ковчеже, зад сградата и със вдигнат мост за да го използвате като рампа, за да се качите НА сградата :) И пак задължително излезте от RETURN HOME :)

                       IV. GNASTY GNORC
Оберете началните скъпоценности и се пазете от атаките на Gnasty, убийте зеления крадец, ако на разклонението минете от другата страна на тази от която той минава, ще стане по лесно :) Отключете вратата и първия път спокойно съберете всичко, после убийте втория зелен крадец за да отключите платформата под Gnasty :)
Отново, спокойно съберете всичко по пътя, като за първа обиколка (ако се провалите, започвате отначало, знам sucks), след което ловкоста ви и това колко добре умеете да управлявате Спайро, ще ви улесни да хванете Gnasty. Общо взето съкращавайте ъглите, прелитайте ако са по - остри :) Ако успеете да го ударите първия път, трябва да имате точно 400 скъпоценности :)
Следващият удар е решаващ, трябва да сте бързи за да успеете, защото платформите се прибират :) Ако успеете ... ЧЕСТИТО!!!!!!!!!!!!!!
                             !!!!!!!!!!!!!ТОКУ ЩО ПРЕВЪРТЯХТЕ ИГРАТА!!!!!!!!!!!!!!!


:P:P Е всъщност почти :D :P

Ако искате да превъртите играта изцяло, трябва да съберете абсолютно всеки скъпоценен камък, яйце и дракон. С други думи да съберете 100 % за да продължите в последното ниво. А именно хазната на Gnasty за да може да върнете всичко откраднато от драконите :) Ако сте го събрали, продължете, ако не сте намерете балониста и влезте повторно в нивата в които сте изпуснали нещо. Може да използвате помагалото от началото за  да си помогнете :) Дерзайте :)

                       V. GNASTY'S LOOT
Ихааа егати кефа а :D:D Ако сте стигнали до тук, значи нямам с какво повече да ви помогна, за Вас това ниво, ще е прекалено лесно :P
ЧЕСТИТО ОТНОВО... превъртяхте играта на 120%. Което всъщност е и максималният резултат. Няма какво да се чудите, намерете втората част на играта и я почвайте :) Вижте и се огледайте за мое помагало, ако се затрудните :)
28.04.2013
За мен бе голямо удоволствие да изиграя тази игра, и ще съм много щастлив, ако съм успял да Ви помогна поне малко :) До нови срещи :)

No comments:

Post a Comment

Leave a comment