Sunday, June 2, 2013

Silent Hill - част 11 - Hard mode - Balkan church


Да започнем с няколко думи които имат нужда от допълнителен превод или разяснение при разговора на Хари с Далия :)

Gyromancy - В цитат "Беше предречено от Gyomancy" - Това е вид ритуал, при които човек почва да се лашка като ненормален в нарисуван кръг на земята, разделен на букви. Човека пада или настъпва буквата с цел да образува смислено изречение или да полудее :D

The path of hermit - В цитат " ... пътя на Хърмит, скрит от Флаурос" - Според мен Хърмит, може да се асоциира с картата таро HERMIT - Отшелника. Изобразява се като стар дядка :P Мъдър човек, който търси някакви вътрешни истини. Бори се за душевен мир. Или поне аз така го разбирам.

Flauros - В цитат " ... пътя на Хърмит, скрит от Флаурос" - Предмет с формата на пирамида. Частите му се въртят :) Среща се в доста окултни писания още от китайската династия Хан. Най - често се свързва със затворен в него демон, демони.
В играта се олицетворява, като "Вторичния ключ на Соломон". Демон имащ силата да вижда миналото, настоящето и бъдещето на определен човек. Демона може да лъже и заблуждава, ако не е призован в специален начертан триъгълник.  Макар и Далия да го определя като средство за борба с тъмните сили.

No comments:

Post a Comment

Leave a comment