Thursday, June 6, 2013

Silent Hill - част 30 - Hard mode - Тъжния край на Лиса Гарланд



 В клипа ще срещнете термина:
Amulet of Solomon - По името на митичния крал и пророк Соломон. Има формата на шестоъгълна звезда, наричана още "Звездата на Соломон". Главен компонент от заклинанието на Соломон.

Не е тайна че едно от любимите парчета на Tsolovvv е имено  Not Tommorow от саундтрака на Silent Hill. Песента е наречена още "Blood Tears," "Lisa Dies," и "Lisa's Theme", заради това, че е използвана за фон по време на сцената със смърта на Лиса Гарланд. А дам песента е на Akira Yamaoka.


 СПОЙЛЕР:


Образа на Лиса Гарланд е доста противоречив не мога да кажа със сигурност дали тя е прожекция на подсъзнанието на Алесса, всъщност една от всеобщите хипотези е такава, че тя никога не е съществувала... Това може би идва от израза и " Сега разбирам защо само аз съм тук... просто не го бях осъзнала до сега, аз съм като другите". С това изказване, героинята ясно подчертава, че тя е като останалите демонизирани сестри (Puppet Nurse), засегнати от паразит. Може би Алесса е сбъркала грижите и към нея с опит да и навреди и затова е "прожектирала образа и ".
Другата версия е че Лиса умира от свръхдоза или липса на наркотика PTV изработван от растението "Бяла Клаудия". Из документите в играта, ясно можем да заключим, че тя е била зависима от него. Дори когато е искала да напусне болницата, Доктор Кауман, не и е позволил със заплахата, че няма да и дава дози .
До този момент мисля, че няма официално становище върху този въпрос, така че всеки който е запознат с него е свободен да разбира историята, така както му е угодно :)

No comments:

Post a Comment

Leave a comment