Thursday, October 10, 2013

Intel очаква Grand Theft Auto V да дебютира и за PC


Изглежда, че не само почитателите на PC искат най-популярната игра в последно време – Grand Theft Auto V за своята платформа, но голяма технологична компания като Intel споделя това желание. В интервю за PC Gamer маркетинговият директор на Intel Крис Силва дори изрази мнението си, че въпросът не е дали GTA 5 ще се появи за PC, а кога това ще стане.

„Не вярвам GTA 5 да остане достъпна само за конзолите още дълго време. Единствената причина за момента играта да се предлага само за двете конзоли е конкуренцията между две компании, които всячески опитват да си осигурят съдържание” сподели експертът.

Силва дори отива по-далеч в разсъжденията си, като сподели, че според него „някой е платил доста пари, за да не бъде направен вариант на GTA 5 за PC.” Маркетинговият директор обаче вярва, че е възможно да се повтори сценарият с GTA 4. Тогава играта дебютира първо за конзолите, а едва 8 месеца по-късно стана достъпна и за PC.
Натискът към Rockstar Games за създаването на версия на GTA 5 за персонален компютър е дори по-голям от този за GTA 4, като вече близо 600 хиляди души са се подписали в онлайн петиция, призоваваща компанията да създаде любимата им игра за PC.
Ще се вслуша ли в крайна сметка Rockstar в своите фенове?

4 comments:

  1. Ще я изкарат и за РС, сигурен съм, просто бавят още, за да могат да продадат още повече конзолни бройки, щом нещата поутихнат, БАМ, обява за PC, отново големи продажби. Това им е политиката за всичките GTA игри до сега, всяка една е със забавена PC версия, просто няма никаква логика да ги има останалите, а най-новата - не. Само ще трябва да почакаме, надявам се по-малко отколкото чакахме за 4. И се надявам този път ПОРТЪТ да бъде качествен...

    ReplyDelete
  2. Тази игра разби всички рекорди... четох че е влязла в книгата на Гинес... направи повече пари от революционният филм АВАТАР... мисля си че и да излезе за комп... ще има завишени изисквания и минимум 20 - 30 гигабайта разпространение

    ReplyDelete
    Replies
    1. Вярно е. Направо издуха последната IV, която също постави рекорди, но в сравнение с V е направо смешна по това отношение...

      Delete
  3. Аз я очаквам с огромно нетърпение. Дадох своя глас за петицията и сега се надявам поне до 3-4 месеца да я пуснат за ПЦ. Иначе точно 7 рекорда записа в книгата на Гинес и ще ми е интересно какво още ще разбие при появата си за персоналните компютри. Остава ни само да чакаме.

    ReplyDelete

Leave a comment