Wednesday, November 27, 2013

Новият Tomb Raider може да излезе по-рано от очакваното

По-рано тази година Square Enix върнаха култовия образ на Лара Крофт с Tomb Raider. Няма нищо учудващо, че компанията вече работи по продължението и изглежда играта може да излезе по-скоро от очакваното.

Това става ясно от думите на Браян Хортън, старши художествен директор в Crystal Dynamics, който присъства на анимационния фестивал в Брадфорд (Bradford Animation Festival, BAF).

На анимационното изложение Хортън представи презентация, която разглеждаше историята на Лара Крофт и развитието на работата по продължението. Разказвайки за множество аспекти от работата на екипа му - от пълната промяна на героинята до подробности от работата по изграждането на Лара, като един много по-достоверен герой, той изрази гордостта си от това, което той и колегите му са успели да постигнат. Сред въпросите, които последваха презентацията нямаше как да няма и такъв за продължението на историята.

"Ние вече анонсирахме продължението...Радвам се, че вече мога да говоря свободно за това. Продължението на Tomb Raider е следващата глава в развитието на Лара... животът й се променя. Тя вече не може да се върне към това, което някога е била", споделя Хортън пред присъстващите на BAF.

Хортън разкри, че екипът на Crystal Dynamics е желаел да създаде технология и инструменти, които да се ползват за повече от една игра, акцентирайки на работата на компанията по TressFX с AMD. Той заяви, че по технологията все още се работи и че TressFX е определено инструмент от ново поколение. Хортън обаче не беше толкова убедителен на въпрос за бюджета на играта.

"Предпочитаме да не говорим за бюджета ни... Ще кажа само, че това е една добре финансирана игра. Ние не харчим за продължението повече, отколкото за оригиналната игра", споделя той.

Все още не е оповестена нито платформа, към която ще е насочена играта, нито има подробности по сюжета, но както предполагат от Electronic Theatre, фактът, че Хортън вече говори за Tomb Raider вероятно означава, че играта е в по-напреднало развитие , отколкото се смята.

3 comments:

  1. Ще ми е много интересно какъв ще е сюжета за новия Tomb Raider. Чак вече нямам търпение да излиза играта :)

    ReplyDelete
  2. Ами така според инфото ми се струва, че ще е със стария енджин със малки подобрения ... Иначе сигурно ще е пак продължение на тази променена история на играта, продължение на REBOOT-a :) Очаквам повече от SQUARE ENIX този път в отношение на иноваторския RPG елемент ... в началото като чух, че ще има такива елементи си казах .. WTF!!???!?!?! .. Но после видях че горе долу са го изпипали... Но все пак може да се поработи върху дължината на играта за да се усети по силно (RPG елемента).... Нз мисля си че SQURE ENIX са едни от царете на Rpg-тата, но преди като SQUARE SOFT им вървеше повечко :)

    ReplyDelete
  3. Това ще бъде нещо интересно. То още отдавна се знаеше че ще има sequel ( продължение). Дано измислят още по- яка игра от тазгодишната, но да спестат малко и на системни изисквания, нали :) Че и на хората със слаби компове им се играе с нормална скорост, щото не всеки има пари за PS3 или Xbox 360. Но очаквам интересна игра която да не бъде само ,,екшън-шуутър,, каквато беше предимно тази през 2013. Трябва да има дозата от главоблъсканици с които Tomb Raider нашумя още през 1996. Във форумите пише да се загледате накрая на играта в дневника на Лара ( когато ги взе вече кораба) Има карта на остров, близо до Русия,ако съм схванал както трябва,наречен Кротоан или нещо от сорта. Според мен там е следващото приключение.

    ReplyDelete

Leave a comment