Saturday, April 5, 2014

HD Римейк на класиката Resident Evil 2 от фенове


Римейк и тотална преработка на оригиналната Resident Evil 2 (няма нужда да отваряме дума за това какво точно е RE 2, нали?) в HD формат с подобрена графика с името Resident Evil 2 Remake: Reborn HD, се очаква от независимото студио Invader Games. Проектът е неофициален и Capcom няма нищо общо с него, всичко е дело на хардкор феновете на играта и поредицата от Invader Games (шапки долу). 


Проектът е все още в Алфа вариант, но по думи на разработчиците всичко върви гладко на този етап, което са само добри новини.


Римейкът се разработва с помощта на Unity3D енджина (безплатен софтуер за създаване на видеоигри), разработчиците обещават тотална преработка на всичко от оригиналната игра. Всички локации и местности, сценарии, герои, режими и прочие. Саундтракът и звуковите ефекти също ще бъде преработени в рамките на възможното, обаче диалозите на героите от оригинала ще си останат съвсем същите, само ще бъдат добавени субтитри. Има информация, че това няма да е всичко, а може да включва и някои бонуси като допълнителни нива, режими, промени в геймплея и други.



Съдейки по клиповете и от изказвания на хора от Invader Games, в геймплей отношение играта ще ни върне отново в класическите RE игри със старата фиксирана камера, инвентар и итем бокс система, записване с пишеща машина и мастило и прочие. Също така обаче ще предлага и  камера зад рамото на героя подобно на RE4, RE5, RE6...



 Invader Games казват, че при това състояние и скорост на работата, финалният продукт Resident Evil 2 Remake: Reborn HD може да се очаква напълно безплатно и ексклузивно за PC около декември 2014 г., като има възможност и за демо версия през април-май.



Съдейки по клиповете, феновете отново ги очаква добре познатия хорър и геймплей на класическите RE. Сега остава само да чакаме и да се надяваме проектът да завърши успешно. И отново сваляме шапки на хората от Invader Games и им пожелаваме спорна работа. Кой знае, може Capcom да размисли и да реши да се включи и да помогне на момчетата с изготвянето на играта, тъй като щом има римейк на Resident Evil 1, защо не и на 2-ката?
Може да следите прогреса на проекта от официалния сайт на Invader Games.

А ето и малко алфа геймплей от Сценарии А с Клеър с RE4 камера и геймплей стил.


1 comment:

  1. Много интересно, направо останах като гръмнат. Много добра работа с този безплатен енджин :) Доста интересно е да видиш тези улици и места от такава гледна точка... Странно и интересно ми бе че познах звука на радиото от Silent Hill и после, като видях и надписа: ... whats going on with this radio.. ми стана смешно... крадцциии :D:D:D Дано успеят момчетата да я завършат. Назад през годините съм виждал много такива силно анонсирани проекти, които не са били завършвани.... НА РЕ4 доста пачове... на Ехо Найт 2 превода(Resident Evil 4 Tsolovvv Edition, който ми стои само в компа :P).. ит.н и т.н. Хората дето работиха върху тях пускаха всичко ново наява, та буквално се виждаше проекта преди да е готов...
    Иначе това си е доста труд.... изглежда доста добре... имаше и места на които имаше нужда да се доработи. На Лион 3д камерата бе с много силен ефект... Клер нямаше анимация за прескачане... но това са дребни детайли...
    Успей на момчетата...

    ReplyDelete

Leave a comment