Thursday, July 10, 2014

Историята на Resident Evil 4 открадната от треторазряден филм

Наскоро по случайност си изтеглих филма Dagon по книгата на P.H. Lovecraft и ми направи впечатление, че играта Resident Evil 4 е ДОСТА инспирирана от него....
Историята е типична за блуткав хорър филм (макар и направен с доста стил, по всички критерии бие по - амбициозни заглавия в жанра), група приятели се моткат този път на лодка из Испания. вместо из далечен горист край на Америка и се натъкват на малко провинциално селце. Звучи познато нали?
И така героите претърпяват някакво нещастие и са принудени да търсят помощ от испанските селяни.... Не минава много време преди главният персонаж да почне да се лута из селцето гонен от тайфа изчанчени създания, който псуват на испански с изрази от типа "Мойере, мойере", които се срещат в четворката :)
Ще срещнем познати места и образи, като сатанистичната църква и типичните посторойки. Олтари и подземия. Семейни знаци и луди фанатици с церемониални дрехи.
За никой не е тайна, че в играта са използвани елементи от филмите: Индиана Джоунс, Тексаско КланИе и Доктор Салвадор, но ми се струва, че този път от Capcom се по увлякоха с копирането. Явно наистина всичко ново е добре забравено старо. 
За тези които не са гледали филма, препоръчвам с две ръце :)

No comments:

Post a Comment

Leave a comment