Friday, March 11, 2016

Resident Evil: Mortal Night

През годините сме виждали много започнати и недовършени модове за първите игри от поредицата Resident Evil.. И ето че чудото се случи.. случайно или не за 20-тата годишнина на играта излиза първият качествен, напълно завършен такъв... една игра, която можем спокойно да наречем Survivor Horror а не екшън шутър с елементарни пъзели или игра тип уцели кръга и си тествай рефлекса да уцелиш правилните копчета за секунда. Стил към, който се придържа Capcom в последните си заглавия. Но как бихме превели Survival Horror на български език: Оцелеченски ужас.. ужасно оцеляване.. незнам дали има точно установен термин, но мога да напиша, как го разбирам аз...
Когато станеш сутрин и първата ти мисъл е как да преминеш даден труден участък от играта и я пускаш, когато в пушката имаш два патрона и още толкова в пистолета и се чудиш, как с ножа да заколиш следващите два ликъра в следващата стая.. страх те е да влезнеш в следващата стая... така го развирам... Едно забравено от мен от доста години чувство, което изпитах за преден път докато играех този мод... Мойте поздрваления ба автора и на всички замесени виновници, без които той не би достигнал до нас днес... РЕСПЕКТ!

Играта е пълен римейк с нов сюжет, различни герои и много нови приключения :) Играем в добре познатите ни места от Resident Evil 2, с нови оръжия, предмети и подобрени текстури. Някои от противниците имат подобрени атаки, като например, някои от зомбитата могат да тичат и разбира се за къде сме без старят хубавец Nemesis от Resident Evil 3.
В играта срещаме добре познатите ни HUNK (няколко заглавия на играта) и Алиса Ашкрофт, добре позната ни от Resident Evil Outbreak
И така много изненади, зомбира пускащи предмети, три различни финала... Помещения преливащи с не мъртви... посетете сайта на автора и изтеглете този пач днес..

No comments:

Post a Comment

Leave a comment