Wednesday, September 4, 2013

Tomb Raider 2013 ,, A Survivor Is Born,, PC - REVIEW

Лични впечатления от това, което видях като цяло в новото отроче на Crystal Dynamics - Tomb Raider 2013 ( или просто Tomb Raider )
Ако още не знаете за какво точно става на въпрос като история във играта ето и кратко видео за да си помогнете:



Първо:
ГРАФИКА- Като цяло за графиката Кристал Дайнамикс, доколкото знам, се мъчеха повече от две години!!! И резултата си личи: за мен те са феноменални и когато за първи път видях официалния трейлър на играта си казах, че не е възможно да се създаде игра, която да е толкова реалистична. Явно съм грешал. Постарали са се, работили са яко, дълго, но както се казва ,, Бавно, но славно,, !!! Ефектите са добри, хубава и на места плашеща, но добре създадена и точно нагмездена обстановка и добре изглеждаща Лара- дори има опция и за реалистична коса за по-силните машини!!! ;) Мръсна, но секси Лара.
Второ:
КОНТРОЛИТЕ- На мен, лично, контролите по Default ( за ПС говорим ) ми бяха супер удобни и нямаше нужда да ги променям и съм напълно убеден, че и за други хора е така. Дизайнерите са се погрижили да ни бъде удобно без да променяме контролите. За контроли и графика критики нямам.
Трето:
 ГЕЙМПЛЕЙ- Геймплейът на играта е отличен: Лара се движи отлично и няма забавяния или мудни действия както в Tomb Raider: The Angel Of Darkness. Самото движение на камерата е супер направено и тя е нито прекалено бърза ( чувствителна ) нито прекалено бавна ( безчувствена) От геймплейът също съм много доволен.
Четвърто:
ТРУДНОСТ- Самата трудност на играта (говоря за пъзели, зони за минаване и босове) не ме изненадаха особено... Нямаше кой знае какви пъзели, които да са адски трудни за минаване, босовете не бяха нищо особено дори и пред- последният бос ( Они- гръмотевичният пазител ) не е труден за схващане: просто от тази гледна точка всичко беше направено лесно и във цялата игра не го ударих на много мислене, което не е хубаво по принцип за всяка игра, не само ТР... Дори и Hard да изберете в началото като Combat Difficulty ( или когато започвате нова игра) пак всичко ще ви се стори особено лесно... И го казва човек, който не е маниак на тема ТР...
Пето:
БРУТАЛИЗЪМ- Начините, по които Лара може да умре във цялата игра общо казано са доста брутални. И не говоря само за това- има и такива моменти даже още в началото ( но да не издавам, че ще си проваля текстовото помагало) С това изказване не искам да обидя феновете на бруталните игри като : Dead Space, Mortal Kombat, Man Hunt, Dead Pool  и др. , но просто в тази игра има доста моменти, в които човек спокойно може да каже ,, Ееее това вече е прекалено,, .
Шесто:
НИВА и ИСТОРИЯ - За нивата нямам оплакване- 29 нива! Това не е малко, нали ( е, някои от тях се минават за 5мин ама айде, да не се отплесваме ;) ) Самата история е добре осмислена и не е боза, но начинът по който се стекоха обстоятелствата за някои от второстепенните герои НЕ ми хареса. Но като цяло в тази графа давам оценка +
Седмо:
СЕКРЕТИТЕ- В тази игра специално скритите предмети не се наричат точно секрети, а си имат отделни наименования: Documents, GPS Caches, Treasure Maps. В текстовото помагало ще обясна подробно за всяко ниво къде се намират те.
Осмо:
DLC (Downloadable Content)- В играта има много ДЛС Съдържание: различни костюми за Лара, повече герои за MultiPlayer, Бонус гробници за изследване и още много... По торент тракерите има така нареченият Tomb Raider Survival Edition, който съдържа всичко описано до тук. Мисля, че с това Crystal направиха играта доста разнообразна.
Девето:
АРСЕНАЛ- Арсеналът на Лара в играта е много богат : от най- различните оръжия, до най- мръсният костюм. Прогресирайки в играта, Лара намира най- различни оръжия: лък, пистолет, пушка, къртечница. И то доста силни, които могат да се направят много по- мощни чрез ъпгрейдване ( а как става това ще разберете от текстовото помагало).
И последно Десето:
ИЗСЛЕДВАНЕ НА ОСТРОВА- Дизайнерите на играта със сигурност добре направиха, като програмираха играта да не се развива нейната изстория ,, в една линия,, - тоест ако минеш ниво- кво то вземеш, няма да се връщаш... Обаче за щастие в новия ТР не е така- в него спокойно може да се връщаш от един лагер към друг за да обереш предмети, които си изпуснал. Това лично на мен много ми хареса.

И така- накратко разказах какви са ми били главните впечатления от играта и какво не е било толкоз хубаво, за да може и вие да имате малка представа ако мислите да я разцъкате... Знае се, че няма безупречна игра- и за тази имах малко кусури и затова мисля от десетобалната система за оценки да и дам 8- ца.
Дано съм бил ясен с това което написах!!!

Ваш верен : KING Petrov

1 comment:

  1. Много добро ревю на играта и да не кажа голяма дума,но напълно съм съгласен с написаното. 2 пъти съм я превъртал и нищо чудно след време пак да я поразцъкам. Иначе до някъде моята машинка е с прилежни характеристики и като се пусне опцията за косата беше много яко. от мене автора на ревюто получава ОТЛИЧЕН.

    ReplyDelete

Leave a comment