Sunday, June 14, 2015

RISE OF THE TOMB RAIDER: мини ревю на предстоящата игра

Това е един от многото скрийншотове, представени от Sqare Enix.

Основна информация:
Заглавие- ''Rise of The Tomb Raider''
Платформи: Ексклузивна за XBox конзоли (информация за евентуални платформи, които ще имат играта на по- късен етап, още не е разкрита)
Дата на излизане: Късната 2015 ( официалната дата засега е 13 Ноември)
Първи реален геймплей за играта ще е разкрит на 15.06.2015, по време на E3.

Box art:

Детайли:
- Всичко започна още когато Square Enix потвърдиха, че работят по следващата игра от поредицата, но не дадоха погледа към играта, или поне до E3 2014, когато се появи първия трейлър, който НЕ показваше официален геймплей:



Няколко дни по- късно след E3 2014, Square Enix потвърдиха слуховете, че играта е Xbox Exclusive, което в превод означава, че когато излезе, ще могат да я играят само притежатели на Xbox.Тогава много големи последователи на поредицата (включително и аз) бяха разгневени и се чувстваха някак си ,, предадени,, , защото от самите си корени през 1996, поредицата е била ВИНАГИ multi- platform ( излизала е на различни конзоли, както и на PC). Поради многото негативни коментари в Интернет, екипът на играта бе принуден да изясни, че играта е ,, временен ексклузив,,- тоест ще излезе и на други платформи на по- късен етап. Засега, обаче, не е ясно кои ще са те. Очаква се подробна информация на E3 2015.
Ето какво беше извинението на Деръл Галагър, началникът на Crystal Dynamics:
,, Партнъорството ни с Microsoft е дълго, още откакто издадохме Tomb Raider: Underworld. Ние виждаме в тях едно чудесно сътрудничество, което ще помогне за развитието на поредицата като цяло. Ето за това решението за ексклузив е такова, което ще доведе играта до нови висоти. ,,
Превод: ,, Microsoft дойдоха до офиса ми със сакове, пълни с пари, изсипаха ги на бюрото и очите ми светнаха. Те искат да увеличат продажбите на конзолата си, понеже тя е надскочена по продажби от Sony PlayStation 4, и ни накараха да забием нож в гърба на повечето си фенове. Щом е за толкова много пари, защо да не се възползваме??? ,,
Не знам какво ще е предимството да пуснат играта на конзола, която не се продава добре!!! ЗАЩО?!? Ако някой има добро обяснение, нека го изкаже долу в коментарите.


Геймплей скрийншотове:
През Февруари 2015, в американското списание Game Informer, играта беше главната дискусия. Издателите разкриха повече информация относно играта, както и следните скрийншоти, които представят реален геймплей:

Една от главните цели на създателите на играта е да направи обстановката около героинята възможно най- реална, като за целта използват next- gen технология за реален сняг и заобикаляща природа. Както виждаме, резултатите са доста впечатляващи.

Разбира се, образът на Лара Крофт също е подобрен, фигурата и лицето имат възможно най- реалистични черти, а този път тя не носи тънките шорти и късия син потник, а облекло, подходящо за снежни виелици и предизвикателни глетчери.

Поредният прилив на адреналин.

Гледка към мистериозен град.

В търсене на приключение.

Близкият приятел на Лара- Джона Майан- се завръща в продължението на поредицата, за да помага в тежки моменти.

Какво ли е видяла кака ни Лара, че да извади такъв поглед? Мечка? Вълк? Член на Тринити организацията?

Лавина- дали този път Лара ще оцелее, или виждаме края на героинята?

Сибир- дестинацията, в която се развива цялата история на играта.

Hell Yeah: кирките за катерене се завръщат- само че сега са две!

Тъмна пещера- какво ли има вътре?!?

История:
Заинтересувана от това как Слънчевата кралица Химико е живяла хиляди години, Лара се отправя на пътешествие до Сибир, в търсене на изгубен град, за който се говори, че има връзка с безсмъртието. По петите и е престъпната група Тринити, която няма да се спре пред нищо да получи отговора преди нея. Но целта им е не само да я изпреварят, но и да я убият, поради това, че те са култ, който почита Матаяс, лудия, който Лара уби на края на предишната игра. В началото на тази игра, снежна буря разделя Джона и Лара от пътя им към Сибирските планини, което принуждава секси приключенката да продължи сама. Какво я очаква и какво ще се случи с приятеля й ще разберем във видеото с официален геймплей на Microsoft's E3 2015 на 15.06.2015 г.

Геймплей детайли:
- Играта ще включва нововъведената Crafting System- Лара ще намира подходящи предмети, за да подобрява и създава оръжията си.
- Времевите условия ще влияят на пътя на героинята. Ако й се наложи да ловува вълци, например, ще трябва да изчака да падне нощта, за да попадне на този вид хищници. По- силни виелици ще възпрепятстват героинята от пътуване, затова тя ще трябва да намери подслон, докато бурята отмине.
- Докато историята в играта се развива, Лара ще намира документи и факти, които ще й помогнат да разбере повече за това, което търси.
- Ако иска да избегне пряк двубой, героинята ще има възможността да се крие зад храсти или да се катери по дърветата- тази опция НЕ присъстваше в предишната игра.
- В тази част от поредицата ще се наложи да плуваме, ако искаме да оцелеем ( или по-точно Лара да оцелее). В различни зони ще се плува, а това, че е в Сибир, не пречи на Лара по никакъв начин :D
- Арсеналът на Лара ще включва: нов и подобрен лък, пистолет, кирките за катерене и др. оръжия.
- Самоделни бомби и други инструменти за еднократно убиване ще бъдат използвани, но за целта трябва да намираме подходящи метали, минерали, скали и други предмети за тяхното създаване.
- Гробници ще бъдат посещавани, и то по- често от колкото в предната игра. Пъзелите ще са повече и по- трудни.

Допълнителна информация:
- В играта ще присъства Motion Capture Technology- заснемането на движенията на реални каскадъори и вкарването им в кода на играта, като така те са по- гладки и по- реалистични.
- Моделът на Лара отново ще е Camilla Ludingthon, както и гласовото озвучаване на игралната героиня.
Британската сексапилна актриса е в ролята на Лара Крофт както в предстоящата, така и предишната игра от римейкнатата поредица.

Game Artworks ( изображения, излезли малко след E3 2014, представящи приключенията на сексапилната археоложка):





Като за финал на мини- ревюто ще поставя трейлър на играта, излязъл на 01.06.2015 г., а реалният геймплей ще кача след като излезе на 15.06.2015. Дотогава, насладете се този ( НЕ представлява реален геймплей):
Pre-E3 ''Rise of The Tomb Raider'' Cinematic Trailer:

Надявам се, че ревюто ви е харесало. Кажете своето мнение относно играта в коментарите
Други ревюта












2 comments:

  1. Браво за чудесния пост, Марто... Много изчерпателен и добре направен. Адмирации :) Много ме радва да видя малко активност в сайта :) От отдавна с Цолов не сме качвали нищо, но това не означава, че сме се отказали... нещо като затишие пред буря :D Надяваме се в най-скоро време да можем и ние да се завърнем :)

    ReplyDelete
  2. Благодаря! Радвам се, че ти е харесало ревюто! Дано се върнете двамата по- скоро, че да има разнообразие в сайта както преди ;)

    ReplyDelete

Leave a comment